اگر قصد دارید بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت را انتخاب کنید، لازم است در ابتدا با زبان های برنامه نویسی آشنا شوید و اطلاعات لازم را کسب کنید تا به درستی تصمیم بگیرید. در این مقاله ما به شما انواع زبان های برنامه نویسی برای طراحی وب را به شما معرفی می کنیم. دقت داشته باشید که هر زبان برنامه نویسی مزایا و معایب خود را دارد و بستگی به پروژه انتخابی دارد.
ساختار وبسایت
وب سایت به دو بخش سمت کاربر و سمت سرور تشکیل شده است. سمت کاربر یا front همان ظاهر سایت می باشد که با زبان های برنامه نویسی همچون html،css،javascript و… نوشته می شود. اما کد سمت سرور وظیفه پردازش و محاسبات و انجام عملیات را برعهده دارد. در این مقاله هم ما قصد داریم محبوب ترین زبان های سمت سرور را معرفی کنیم.
چه عواملی در انتخاب زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت تاثیرگذار است؟
برای انتخاب بهترین زبان برای طراحی سایت عوامل زیادی تاثیرگذار است، مهم ترین آن هاعبارتند از:
- تکنولوژی مورد استفاده
- سادگی کاربری
- وابستگی به Platform
- سرعت اجرا و امنیت
- کارایی
- بازار کار
- سرعت توسعه
- نحوه پشتیبانی
- بهینه بودن برای موتور جستجو
در ادامه قصد داریم تا چند زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت را مقایسه کنیم
زبان برنامه نویسی پایتون
این زبان برنامه نویسی از سال 1991 با هدف ساده تر کردن برنامه نویسی وارد دنیای زبان ها شد و یکی از زبان های متن باز است که خواهان زیادی دارد. پایتون از زبان های چند منظوره و شی گرا برای توسعه وب سایت است و علاوه بر در طراحی سایت در نوشتن برنامه های دسکتاپ و حتی در زمینه یادگیری ماشینی و علم داده هم کاربرد دارد.
پایتون یکی از زبان های برنامه نویسی برای طراحی سایت است که کتابخانه های زیادی را شامل می شود و این باعث می شود تا خطوط کمتری پیاده سازی شوند و همین موضوع باعث شده است تا این زبان را برای کار با پایگاه داده های بزرگ مناسب باشد.
از نکات منفی این زبان برنامه نویسی که می توان به آن اشاره کرد کند تر بودن سرعت اجرا کد پایتون در مقایسه با دیگر زبان های برنامه نویسی و از دلیل های مختلفی دارد که یکی از آن ها، پویایی ذاتی پایتون می باشد. این زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت بسیار مناسب است و جز دو سایت برتر در دنیا می باشد.
زبان برنامه نویسی Ruby
روبی یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی برای طراحی سایت است که متن باز،پویا و شی گرا و کاربرد زیادی در توسعه وب دارد. این زبان برنامه نویسی در سال 1990در ژاپن متولد شد و در لینوکس توسعه یافته است اما در همه پلتفرم ها کار می کند و زبان قابل حمل است.
یکی از مهم ترین وب سایت های توسعه یافته با زبان برنامه نویسی روبی، سایت توییتر می باشد. به این نکته توجه داشته باشید که اگر تا الان با هیچ زبان برنامه نویسی کار نکرده ایید، زبان روبی برای شروع کار و ورود به دنیای برنامه نویسان مناسب نیست زیرا این زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت تا حدی سخت است و منایع کمتری برای یادگیری آن وجود دارد.
زبان برنامه نویسی php
یکی از محبوب ترین زبان برنامه نویسی ، زبان php می باشد. یک زبان اسکریپتی و متن باز است و رد سال 1994 تحت وب به دنیای زبان ها برنامه نویسی وارد شد. ساختار این زبان برنامه نویسی بسیار شبیه به زبان C می باشد.
از مزیت های زبان php، بالا بودن سرعت اجرای کد، یادگیری آسان و رایگان بودن ابزار کار با php و وجود منابع آموزشی فراوان برای یادگیری این زبان برنامه نویسی است. زبان php بر روی همه سیستم عامل ها قابل اجرا می باشد. جالب است که بدانید با توجه به گزارش W3TECH بیش از 78 درصد از وب سایت ها از PHP استفاده کرده اند.
این زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت بسیار مناسب است و در صنعت هم کاربرد زیادی دارد. اما به این نکته دقت داشته باشید که PHP زبان ماژولار نمی باشد و نمی توان برای اپلیکیشن ها بسیار گسترده و پیچیده استفاده کرد.
زبان برنامه نویسی جاوا
این زبان در سال 1991 با شعار “یک بار بنویس، همه جا اجرا کن” وارد دنیای زبان برنامه نویسی شد. این نکته به این معنا است که زبان برنامه نویسی جاوا قابل حمل است. این زبان شی گرا و همه منظوره است و بسیار شبیه به زبان C++ است. این زبان برنامه نویسی برای توسعه وب مناسب است و حتی برای موبایل،دسکتاپ،سیستم های تعبیه و ربات کاربرد دارد.
زبان برنامه نویسی C#
این زبان همه منظوره و شی گرا توسط شرکت مایکروسافت بر پایه زبان C نوشته شده است. این زبان برنامه نویسی هم درست به مانند زبان جاوا در پروژه های بزرگ استفاده می شود. این زبان برای برنامه نویسی تحت ویندوز کاربرد اصلی دارد برای طراخی سایت فقط دانستن زبان C# کافی نمی باشد و لازم است تا از تکنولوژی asp.net هم استفاده شود.
Asp.net
Asp.net یک زبان برنامه نویسی نیست تنها یک فریم ورک است برای توسعه وب با زبان هایی مثل c وc#. این فریم ورک تحت برند مایکروسافت است و امروزه مایکروسافت تلاش کرده تا این فریمورک در تمام پلتفرم ها مورد استفاده قرار بگیرد. asp.net به شما امکانات ساده ایی برای شروع برنامه نویسی می دهد. ماژول های آماده و رابط کاربری آسان باعث شده تا برنامه نویسی را برای کاربران راحت کند.
در آخر کدام زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت مناسب است؟
در واقع در این مقاله ما زبان های برنامه نویسی برای طراحی سایت را مقایسه کرده اییم و نمی توان نظر شخصی داد که کدام زبان برنامه نویسی مناسب است. باید به علاقمندی و هدف خود توجه کنید تا زبان برنامه نویسی خود را انتخاب کنید. در واقع باید هدف خود راانتخاب کنید که می خواهید در چه پروژه هایی کار کنید و در آن زمان است که زبان محبوب خود را پیدا خواهید کرد.